Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

A Helytartótanács 15 704. számú rendelete értelmében a protestáns lelkészek kötelesek a római katolikusnak tekintendő gyermekek és felnőttek birtokukban lévő iratait a plébánosnak átadni.

A Helytartótanács 24 792. számú, a kancellária 10 616. szám alatt kelt rendelete a kongruáról. (A helyettesítő plébános, ha más plébániának nem lelkésze, s más javadalma nincs, akkor az üresedésben lévő plébánia összes helyi jövedelmét és kongruáját megkapja. Ha másutt lelkész, akkor a helyettesített plébánia kongruájának fele illette meg. Ha a segédlelkész valamely plébánia összes helyi és kongruajövedelmének élvezetébe lép, attól a naptól nem jogosult a kápláni kongruára.) → 1896. február 16.

Megjelent Kis János evangélikus szuperintendens A vallástalanságról írt munkája, amelyben a vallásosság nagymérvű csökkenését állapította meg, s annak okát a gondolkozás szabadságából levezetett erkölcsi romlásban látta.

A magyar nyelvű lutheránusok részére 2000 példány Károli-féle Bibliát rendelt Amszterdamból a pozsonyi Biblia-társulat.

A munkácsi egyházmegye fölosztásával I. Ferenc király fölállította az eperjesi görög katolikus egyházmegyét. → 1818. február 6.

I. Ferenc király kinevezte az eperjesi görög katolikus egyházmegye első püspökét: Tarkovics Gergely munkácsi vikáriust.

Elhelyezték a pesti Kálvin téri református templom alapkövét.

A jászói premontrei konvent folyamodványt intézett a királyhoz, hogy engedélyezze: szabadon választhassanak 3 jelöltet, akik közül a király kinevezné a prépostot.