Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Nagyszombatban elhunyt gr. Keglevich Zsigmond esztergomi kanonok, 1776-tól szentistváni nagyprépost. Végrendeletében 4500 forint alapítványt tett egy-egy növendék pap ellátására.

Az 1805:I. törvénycikk A nemesi fölkelésről fölmentette a papságot a hadba vonulás személyes kötelezettsége alól, de maguk helyett harcost kellett küldeniük. (Ugyanezt megerősítette az 1808:II. törvénycikk.)

A népszámlálási adatok 6,4 millió katolikus, 1,6 millió protestáns, 1 millió ortodox és kb. 80 ezer zsidó vallásút mutattak ki. Kb. 5000 lelkészkedéssel foglalkozó katolikus pap működött.

Újra a pesti Kir. M. Tudományegyetem mellé került a Központi Papnevelő Intézet, amelynek hallgatói az egyetem teológiai karát látogatták.

Megnyílt a Pesti Izraelita Hitközség Alapítványi Közkórháza. (1993: Orvostovábbképző Intézet, Budapest, Szabolcs u. 33.)

 A Helytartótanács 16 699. számú rendelete előírta, hogy a kolduló szerzetesrendek kötelesek kimutatást készíteni az alamizsna mennyiségéről a Helytartótanácsnak.

 A Helytartótanács 10 062. számú rendelete megtiltotta a szerzetesrendeknek, hogy külföldről misekönyveket, breviáriumokat és choriális könyveket vásároljanak.

 Wiesenhausen Dávid részletes tervezetet nyújtott be József nádorhoz egy rabbiképző intézet fölállításáról.

I. Ferenc király unokaöccsét, a 21 esztendős Károly Ambrus osztrák-estei főherceget a váci egyházmegye apostoli kormányzójává nevezte ki. (1807. november 5-én, 22. életévének betöltésekor pápai felmentéssel szentelték pappá.)

Királyi rendelet értelmében a nem katolikus lelkészek előtt kötött házasságok újra megkötendők (recopulatio), hogy a házasság és az abból született gyermekek törvényessége biztosíttassék.