Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Zsolnay Dávid vikárius generális jelentést tett zirci vizitációjáról: a kolostor tagjainak száma 28. Közülük a zirci konventben 16, lelkipásztorkodásban 9, jószágkormányzó 2, nyugalomban 1. Született magyar 10, örökös tartománybeli 7, más országokból 11. A növendékek Zircen nevelését ajánlotta. Megállapította: a tilalom ellenére sok pénzt visznek ki. → 1802. július 1.

I. Ferenc király 197. számú rendelete kötelezővé tette a szegények ingyen temetését.

Fengler József győri megyéspüspök a város óhajára Sopronba hívta a ferences szerzeteseket.

I. Ferenc király felszólította az egri káptalant, hogy az 1802. évi pozsonyi országgyűlésre készítsenek tervet az egri egyházmegye területének megosztásáról az új püspökségek felállításának érdekében. Királyi biztosnak gr. Kollonich László kalocsai érseket nevezte ki.

A Martinovics Ignác vezette összeesküvésből okulva József nádor rendeletben írta elő a szerzeteseknek, hogy tegyenek esküt, miszerint semmiféle titkos társasághoz nem tartoznak, és a jövőben sem lesznek annak tagjai.

József nádor jelentése I. Ferencnek Magyarország állapotáról és hangulatáról. (A 3. pontban az ifjúság nevelésének és oktatásának jobbítása érdekében néhány eltörölt szerzetesrend visszaállításának óhaját tolmácsolta.)

A magyar kir. kancellária javasolta a bencés és a pálos rend visszaállítását. (A pálosokkal kapcsolatban a kancellária aggályoskodott, hogy a vallásalap már nem képes a pálosok lefoglalt vagyonát visszaadni, s a még élő pálosok tanító munkára alkalmatlanok.)

Pápán református, Késmárkon evangélikus lelkészképző intézet nyílt.

I. Ferenc király diplomája, amelynek köszönhetően jogilag is megkezdhette működését Pesten a római katolikus egyház Központi Szemináriuma.